Uutiset

Tälle sivulle kootaan kaikki uutiset

Vammaistutkimusapurahan hakuaika on käynnissä!

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry ja Tukilinja-säätiö myöntävät vuosittain tutkimusapurahoja vammaisten ihmisten tasa-arvoa edistävään vammaistutkimukseen. Hakuaika on 1.–31.10.

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n hallitus käsittelee hakemukset.

Kenelle? Apurahat on tarkoitettu varsinaiseen tutkimustyöhön, ei väitöskirjatyötä edeltäviin opinnäytetöihin. Ne pyritään kohdentamaan yksittäisille tutkijoille tai tiettyyn kohteeseen hankekokonaisuudessa. Apurahoja myönnetään sellaiselle tutkimukselle, joka kuuluu yhteiskunnalliseen tai humanistiseen vammaistutkimukseen.

Millainen hakemus tarvitaan? Hakemus on vapaamuotoinen, eikä sitä varten tarvitse täyttää Tukilinjan apurahan hakulomaketta. Vammaisten tutkijoiden osalta on mahdollisuus positiiviseen erityiskohteluun, joten hakijan mahdollisesta toimintarajoitteesta kannattaa mainita.

Miten apurahaa haetaan? Lisätietoa tutkimusapurahasta ja sen hakemisesta on luettavissa Vammaistutkimusapuraha - Tukilinja

Hakemus on vapaamuotoinen, eikä sitä varten tarvitse täyttää Tukilinjan apurahan hakulomaketta. Hakemuksesta tulee käydä ilmi haettava summa, apurahan käyttötarkoitus sekä tutkimuksen muu mahdollinen rahoitus.  Hakemukset liitteineen lähetetään osoitteisiin sihteeri@vammaistutkimus.fi ja yhteisoapurahat@tukilinja.fi.

Hakemukseen liitetään:
1. Abstrakti (enintään 1 sivu)
2. Tutkimussuunnitelma (5 sivua).
3. Yleistajuinen kuvaus siitä, miten tutkimus edistää vammaisten ja pitkäaikaisesti toimintarajoitteisten henkilöiden tasa-arvoa (1 sivu).
4. CV
5. Mahdolliset suositukset

Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja päätökset ilmoitetaan hakijoille helmikuussa kirjallisesti. Apurahojen saajat julkaistaan Tukilinja-lehdessä ja Tukilinjan nettisivuilla. Ne maksetaan maaliskuun loppuun mennessä. Valmistunut tutkimustyö tulee toimittaa sähköisessä muodossa Suomen Vammaistutkimuksen Seuralle.

Heräsikö muita kysymyksiä?

Heräsikö muita kysymyksiä?

Hakemusten tieteellinen käsittely: Suomen Vammaistutkimuksen Seuran pj, sonja.miettinen@kvl.fi

Hakemusprosessi: Tukilinjan tukitoiminnan koordinaattori, yhteisoapurahat@tukilinja.fi

Vammaistutkimuksen Seuran vuosikokouksessa 27.3.2023 valittiin yhdistyksen hallitus.

Varsinaisiksi jäseniksi:

Sonja Miettinen, VTT, tutkija, Kehitysvammaliitto, (2023), puheenjohtaja

Reetta Mietola, KT, dosentti, Helsingin yliopisto (2023)

Matti T. Laitinen, KT, dosentti, Helsingin yliopisto (2022–2023)

Katja Valkama, HTT, YTM, yliopettaja, SeAMK (2022–2023)

Katariina Hakala, KT, lehtori, TAMK (2023)

Hisayo Katsui, VTT, dosentti, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto (2023)

Mari Kivistö, YTT, yliopistonlehtori, Lapin yliopisto (2022–2023)

Pirkko Mahlamäki FM, OTM (2022–2023)

Karoliina Ahonen, kehitysjohtaja, Aspa-säätiö, tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto (2023)

Hallituksen varajäseniksi:

Teppo Kröger, YTT, professori, Jyväskylän yliopisto (2023)

Juho Honkasilta, KT, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto (2023)

Pekka Koskinen, KM, väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto (2023)

 

https://tukilinja.fi/apurahat/hae-yhteistyo-ja-yhteisoapurahaa/vammaistu...

Tukilinja myöntää vuosittain apurahoja vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten tasa-arvoa edistävään vammaistutkimukseen yhteistyössä Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n kanssa. Apurahoja myönnetään sellaiselle tutkimukselle, joka kuuluu yhteiskunnalliseen tai humanistiseen vammaistutkimukseen.

Lisätietoja: Hisayo Katsui, PhD. DocentAssociate Professor in Disability Studies, Faculty of Social Sciences Helsinki University, Finland

hisayo.katsui[at)helsinki.fi

Vammaistutkimuspäivän 2022 järjestävät Suomen Vammaistutkimuksen Seura, Invalidiliitto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Teemana on Disability Inclusion. Aika ja paikka: perjantai 19.8.2022 klo 8.15-16, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, A-talo.Portilta katsottuna oikealla, salit 1-3. (esteetön)

 

THL:n päätoimipiste
Käyntiosoite: Mannerheimintie 166, Helsinki. (Pääsisäänkäynti A-rakennuksessa)

Saapuminen
Suosittelemme tulemaan Tilkanmäelle julkisilla liikennevälineillä. Alueelle on helppo tulla bussilla. HUOM! Raitiovaunun Linja 10 ei liikennöi Pikku Huopalahteen 15.8.2022 alkaen.  Pääsisäänkäynnin luona on tilaa myös pyörille.

Tilkanmäellä on vain muutama pysäköintipaikka vierailijoille.

Pysäköinti
Vierailijoille on käytössä vain muutama pysäköintipaikkaa pääoven läheisyydessä. Kun saavut Tilkanmäelle, nouda aulapalvelusta vieraspysäköintilupa. Alueen pysäköintiä valvotaan ja väärinpysäköinnistä sakotetaan.

Aulapalvelu
Tilkanmäen aulapalvelu sijaitsee pääsisäänkäynnin yhteydessä. Kaikki vieraat ilmoittautuvat aulapalvelussa.

Esteettömyys
THL:n päärakennus on saavutettava ja esteetön. THL:n tilaisuudet järjestetään päärakennuksessa sijaitsevassa kokouskeskuksessa.

Vierailijoille on tällä hetkellä vain yksi invapaikka. Saattoliikenne pääsee pysähtymään aivan pääovien edessä. Pääovissa on automaattiohjaus. Aulassa on madallettu tiski pyörätuolia käyttäville.

Osa kokoustiloista sijaitsee samassa tasossa sisääntuloaulan kanssa ja osa 0.-kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Molemmissa kerroksissa on inva-WC:t.

Eri tiloihin on opasteet. Näkövammaisia varten opasteissa on kohokirjaimet ja kulkureiteillä lattiaopasteet. Hissi kertoo kerroksen ja kulkusuunnan ääneen.

Kuulolaitetta käyttäville on kiinteä induktiosilmukka aulapalvelussa, kokoussaleissa 1, 2 ja 3 sekä ravintolan keskimmäisen linjaston kassalla. Aulapalvelusta voi lainata kannettavan induktiosilmukan. Kaikkien tilojen akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n vuosikokouksen 31.3. henkilövalinnat

Seuran puheenjohtajaksi kaudelle 2022-2023 valittiin

Sinikka Hiekkala, FT, dosentti, Invalidiliitto ry (2022-2023)

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin

Juho Honkasilta, KT, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto (2022)

Matti T. Laitinen, KT, dosentti, Helsingin yliopisto (2022–2023)

Katja Valkama, HTT, YTM, yliopettaja, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK (2022–2023)

Katariina Hakala, KT, lehtori, TAMK (2022)

Hisayo Katsui, VTT, dosentti, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto (2022)

Sonja Miettinen, VTT, tutkija, Kehitysvammaliitto, (2022)

Mari Kivistö, YTT, yliopistonlehtori, Lapin yliopisto (2022–2023)

Pirkko Mahlamäki FM, OM, pääsihteeri, Vammaisfoorumi (2022–2023)

Hallituksen varajäseniksi valittiin

Aarno Kauppila, KM, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto 

Teppo Kröger, YTT, professori, Jyväskylän yliopisto

Reetta Mietola, KT, dosentti, Helsingin yliopisto

 

Suomen vammaistutkimuksen seura ry. järjestää tutkimuswebinaarin torstaina 18.11.2021 klo 10.00-16.15.

Webinaarin pääpuhujana on tutkijatohtori Marie Sépulchre Lundin yliopistosta. Sépulchren keynote-puheenvuoro koskee hänen käynnissä olevaa vammaisuutta ja syrjintää koskevaa tutkimustaan. Tutkimuswebinaarin iltapäivä on varattu työryhmille, joissa webinaarin osallistujilla on mahdollisuus esitellä omaa tutkimustaan.

Kutsumme nyt työryhmiin humanistiseen tai yhteiskuntatieteelliseen vammaistutkimukseen kytkeytyviä esityksiä. Työryhmien teemat määritetään hyväksyttyjen abstraktien perusteella. Papers presented in English are also welcome!

Esittääksesi esitystä työryhmiin lähetä esityksestäsi abstrakti (max. 300 sanaa) 11.10.2021 mennessä osoitteeseen reetta.mietola(at)helsinki.fi. 

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla.

Osallistumismaksut ovat seuraavat:

Suomen vammaistutkimuksen seuran jäsenet ja yhteisöjäsenet: 20€ (koskee myös uusia jäseniä)

Ei-jäsenet: 55€

Perustutkinto-opiskelijoille osallistuminen on ilmaista.

Ilmoittaudu webinaariin tästä: https://link.webropol.com/s/vatuwebinaari

Ilmoittautuminen webinaariin sulkeutuu 11.11.2021.

Tervetuloa!

 

Tukilinja myöntää vuosittain apurahoja vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten tasa-arvoa edistävään vammaistutkimukseen yhteistyössä Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n kanssa. Apurahoja myönnetään sellaiselle tutkimukselle, joka kuuluu yhteiskunnalliseen tai humanistiseen vammaistutkimukseen.

Apurahat on tarkoitettu varsinaiseen tutkimustyöhön, ei väitöskirjatyötä edeltäviin opinnäytetöihin. Ne pyritään kohdentamaan yksittäisille tutkijoille tai tiettyyn kohteeseen hankekokonaisuudessa. Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n hallitus käsittelee hakemukset. Päätökset apurahan saajista tekee Tukilinja-säätiön hallitus.

Mikäli hakija on aiemmin saanut vammaistutkimusapurahan Tukilinjalta, tulee uuteen hakemukseen liittää selvitys sen käytöstä.

Vammaisten tutkijoiden osalta on mahdollisuus positiiviseen erityiskohteluun, joten hakijan mahdollisesta toimintarajoitteesta kannattaa mainita.

Tukilinja myöntää vuosittain apurahoja vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten tasa-arvoa edistävään vammaistutkimukseen yhteistyössä Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n kanssa.
Apurahoja myönnetään sellaiselle tutkimukselle, joka kuuluu yhteiskunnalliseen tai humanistiseen vammaistutkimukseen.

Apurahat on tarkoitettu varsinaiseen tutkimustyöhön, ei väitöskirjatyötä edeltäviin opinnäytetöihin. Ne pyritään kohdentamaan yksittäisille tutkijoille tai tiettyyn kohteeseen hankekokonaisuudessa. Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n hallitus käsittelee hakemukset. Päätökset apurahan saajista tekee Tukilinja-säätiön hallitus.

Apurahojen hakuaika on vuosittain 1.10.–31.10.
Hakemukset lähetetään sekä Tukilinjan tukitoimintaan että Suomen Vammaistutkimuksen seura ry:n hallitukselle sähköisessä muodossa. Liitteet tulee koota yhteen tiedostoon, joka nimetään tutkijan nimellä. Hakemuksen liitteineen lähetetään osoitteisiin reetta.mietola@helsinki.fi ja yhteisoapurahat@tukilinja.fi.

Tukilinja myöntää vuosittain apurahoja vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten tasa-arvoa edistävään vammaistutkimukseen yhteistyössä Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n kanssa.

Apurahoja myönnetään sellaiselle tutkimukselle, joka kuuluu yhteiskunnalliseen tai humanistiseen vammaistutkimukseen.

Apurahat on tarkoitettu varsinaiseen tutkimustyöhön, ei väitöskirjatyötä edeltäviin opinnäytetöihin. Ne pyritään kohdentamaan yksittäisille tutkijoille tai tiettyyn kohteeseen hankekokonaisuudessa. Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry:n hallitus käsittelee hakemukset. Päätökset apurahan saajista tekee Tukilinja-säätiön hallitus.

Mikäli hakija on aiemmin saanut vammaistutkimusapurahan Tukilinjalta, tulee uuteen hakemukseen liittää selvitys sen käytöstä.

Vammaisten tutkijoiden osalta on mahdollisuus positiiviseen erityiskohteluun, joten hakijan mahdollisesta toimintarajoitteesta kannattaa mainita.

Hakemukseen liitetään:

1. Abstrakti (enintään 1 sivu)

2. Tutkimussuunnitelma (5 sivua).

3. Yleistajuinen kuvaus siitä, miten tutkimus edistää vammaisten ja pitkäaikaisesti toimintarajoitteisten henkilöiden tasa-arvoa (1 sivu).

4. CV

5. Mahdolliset suositukset

Apurahojen hakuaika on vuosittain 1.10.–30.10. Ohjeet word-dokumenttina FileVammaistutkimusapuraha2019.docx

Hakemukset lähetetään sekä Tukilinjan tukitoimintaan että Suomen Vammaistutkimuksen seura ry:n hallitukselle sähköisessä muodossa. Liitteet tulee koota yhteen tiedostoon, joka nimetään tutkijan nimellä.  Hakemuksen liitteineen lähetetään osoitteisiin hisayo.katsui@helsinki.fi ja yhteisoapurahat@tukilinja.fi.

 

Pages